• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
دو شنبه 28 مرداد 1398
کد مطلب : 73415
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Avwl
+
-

برنامه‌ریزی برای توسعه‌ کردستان  با محوریت کشاورزی

با توجه به ظرفیت‌های حوزه کشاورزی کردستان با تامین آب در این بخش و تبدیل اراضی دیم به آبی می‌توان به توسعه استان امیدوار بود که به منظور تحقق این مهم با تلاش‌های انجام شده برای ۹۶ هزار هکتار، سهمیه آب مورد نیاز تخصیص یافته است. به گزارش ایرنا، استاندار کردستان گفت: با بررسی‌های انجام شده توسعه استان حول محور کشاورزی امکان‌پذیر است که از این رو با تلاش‌های بسیار مدیران استانی سهم آب برای تبدیل ۹۶ هزار هکتار اراضی دیم به آبی تخصیص یافته، البته برنامه‌ریزی‌ها برای توسعه بخش کشاورزی در 3 حوزه زراعت، باغبانی و تولید گوشت قرمز انجام شده است. 

وی با اشاره به این‌که تامین آب مورد نیاز برای کشاورزی بسیار ضروری بود، افزود: در مرحله اول افزایش سهمیه آب استان با مخالفت بسیار جدی وزارت نیرو مواجه شد و مسئولان وزارتخانه تاکید داشتند دستکاری تخصیص‌ها به هیچ وجه امکان ندارد.

مردانیا اضافه کرد: برای تحقق این موضوع یک تیم در استان متشکل از رئیس سازمان مدیریت و برنامه، مدیریت جهاد کشاورزی و آب منطقه‌ای تشکیل شد و پیگیری‌ها و جلسات متعدد در سطح کلان کشوری نتیجه داد و موضوع به ریاست جمهوری کشیده شد.

استاندار کردستان با بیان این‌که در این زمینه ۲ جلسه توسط معاون اول رئیس‌جمهوری برگزار شد، یادآور شد: جلسات متعددی نیز با سازمان حفاظت محیط‌زیست برگزار شد، البته وزارت جهاد کشاورزی در تحقق این موضوع برای استان کردستان بسیار خوب عمل کرد. وی گفت: در نهایت معاون اول رئیس‌جمهوری، سازمان برنامه و بودجه کشور را مسئول پیگیری این موضوع کرد و در این شرایط با حمایت وی، وزارت نیرو مجاب شد که در تخصیص آب به
استان تجدید نظر کند.


تامین آب مورد نیاز ۹۶ هزار هکتار 

مردانیا با اشاره به این‌که این تلاش‌ها منجر شد تا آب برای ۹۶ هزار هکتار از زمین‌های دیم استان تخصیص پیدا کند، اظهار کرد: سهم آب برای ۱۶ هزار هکتار آن از قبل به استان داده شده بود، ۶۷ هزار هکتار دیگر نیز از منابع آبی موجود تخصیص یافت و ۱۳ هزار هکتار دیگر نیز از محل ۲ سدی که قرار است در آینده ساخته شود، تامین خواهد شد.  وی این اقدام را در راستای توسعه استان بسیار مهم و ارزشمند اعلام کرد و افزود: براساس برآوردهای جهاد کشاورزی این اقدام، افزایش تولید بخش کشاورزی در استان را در پی دارد، به طوری که یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن به تولیدات فعلی محصولات کشاورزی استان اضافه می‌شود.

 استاندار کردستان با اشاره به این‌که در زمینه باغ‌ها نیز اجرای طرح تامین آب بسیار موثر خواهد بود، گفت: در تولید گوشت قرمز نیز تولید ما به ۱۳ هزار تن در سال خواهد رسید و مجموعه درآمدی این 3 بخش به ۶ هزار میلیارد تومان می‌رسد.  وی با بیان این‌که در حال حاضر استان ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن تولید محصولات کشاورزی دارد که به 3 میلیون و ۸۰۰ هزار تن می‌رسد، یادآور شد: این مساله هم در درآمد سرانه استان تاثیرگذار است و هم موجب ایجاد اشتغال برای حداقل ۵۶ هزار نفر به طور مستقیم می‌شود و ۲۵ هزار شغل را هم تثبیت می‌کند. 

 مردانیا اظهار کرد: تحقق این مساله نیازمند تامین منابع مالی است که در این زمینه نامه‌ای به رهبر معظم انقلاب نوشته و در دیدار اخیر مسئولان استان با ایشان، معظم له بر اجرای آن تاکید فرمودند و اعلام کردند توسعه کردستان باید از حوزه کشاورزی انجام شود.


مقام معظم رهبری حامی توسعه کردستان هستند

استاندار کردستان با اشاره به این‌که این نامه از سوی رهبر معظم انقلاب برای پیگیری به معاون اول رئیس‌جمهوری ارجاع داده شده است، افزود: دکتر جهانگیری نیز رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزیر جهاد کشاورزی و وزیر نیرو را درگیر این موضوع کرده‌ و قرار شده نامه‌ای با امضای این ۲ وزیر و رئیس جمهوری تنظیم و در آن از رهبر معظم انقلاب برای تامین مالی این پروژه از محل صندوق توسعه ملی درخواست شود.

 وی اضافه کرد: این طرح 5 ساله تعریف شده و در صورت طی شدن این مسیر و تامین ۲۵۰ میلیون دلار در هر سال برای این 3 طرح از طریق صندوق توسعه ملی تحولی عظیم در کشاورزی استان و بحث اشتغال ایجاد خواهد شد.  مردانیا با بیان این‌که کارهای تخصیص آب برای استان نهایی شده است، گفت: در بخش پرداخت تسهیلات دولتپایه کار است و هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

این خبر را به اشتراک بگذارید